Aυτόν τον ΠΙΕΡΙΚΟ ονειρευόμαστε! (δημοσιεύτηκε 20/10/2010 έπειτα από τον αγώνα Πιερικός – Βέροια 3-2 στις 18/10/2010)

«Αυτή η ομάδα μου θυμίζει κάτι από τα παλιά…»,

«Είναι η ποιοτικότερη ομάδα των τελευταίων ετών…»,

«Αν δέσει ακόμη περισσότερο και γίνουν δυο, τρεις καλές προσθήκες θα δούμε καλύτερη μπάλα…»,

«Δεν γίναμε υπερομάδα αλλά φαίνεται ότι γίνεται δουλειά…»,

«Φτάνει πια η γκρίνια, φέτος βλέπουμε μπάλα…»,

«Αυτός είναι ΠΙΕΡΙΚΟΣ…».

Είναι λίγα από τα σχόλια που ακουστήκανε από τους φιλάθλους του Πιερικού μετά τον νικηφόρο αγώνα με την Βέροια. Και θα λέγαμε ότι αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

 

Όσο και να μη θέλουν να το παραδεχτούν κάποιοι, είναι οφθαλμοφανές ότι φέτος ο Πιερικός είναι κάτι το διαφορετικό. Αν εξαιρέσουμε κάποια νεκρά διαστήματα  στην απόδοση της ομάδας με Εθνικό και Γιάννενα (το πρώτο ημίχρονο), και απομονώνοντας τα λάθη που κι αυτά είναι μέρος του παιχνιδιού, δεν νομίζω να έχουμε δει τα τελευταία χρόνια ποιοτικότερο ποδόσφαιρο στην Κατερίνη. Κι επειδή πολύ λόγος γίνεται στον Πιερικό για δικά μας  και δικά τους παιδιά, όλοι οι ποδοσφαιριστές που τιμούν και σέβονται τη βαριά φανέλα του Άρχοντα του Βορρά, αγωνιζόμενοι με πάθος και υπευθυνότητα, χωρίς να εγκαταλείπουν το σύλλογο στα δύσκολα, όλοι αυτοί είναι δικά μας παιδιά.

Όταν βλέπουμε τα τιμημένα γεροντάκια, στον αγώνα με τη Βέροια, μούσκεμα στη βροχή να χαίρονται, να εγκωμιάζουν την απόδοση της ομάδας, να παραλληλίζουν κάποια στοιχεία της σημερινής ομάδας με αυτή του ένδοξου παρελθόντος, τότε όλους μας διακατέχει μια θετική αύρα, μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον. Όταν τα μικρά παιδιά καμαρώνουν για τους παίκτες του Πιερικού και τρέχουν να ζητήσουν μια φανέλα, ένα αυτόγραφο είναι κι’ αυτό ένα σημάδι ότι κάτι καινούργιο γεννιέται και πρέπει να ρίξουμε όλοι μας περισσότερο «λίπασμα» για να ριζώσει καλά, να φυτρώσει και να αναπτυχθεί σωστά.

Οφείλουμε σ’ αυτή την προσπάθεια να στηρίξουμε τη διοίκηση με την προσέλευση στο γήπεδο αλλά ακόμη και με τις παραινέσεις, την καλοπροαίρετη κριτική και τις συμβουλές καμιά φορά.

Ας μου επιτραπεί λοιπόν μια μικρή παρατήρηση, μια λεπτή σύσταση. Ο ύμνος του Πιερικού επιβάλλεται να ακούγεται σε κάθε αγωνιστική παρουσία του Πιερικού στην Κατερίνη, στα εύκολα και στα δύσκολα, στις νίκες και στις ήττες. Περιμένουμε στον επόμενο εντός έδρας αγώνα της ομάδας την άμεση ανταπόκριση της διοίκησης. Είναι κάποιες βασικές και ουσιαστικές λεπτομέρειες που πρέπει να εκτιμηθούν και να προσεχθούν για το καλό του συλλόγου.

Για να μην καταναλωνόμαστε λοιπόν σε λόγια και υποδείξεις, ας δείξουμε όλοι έμπρακτα τη στήριξη μας στη διοίκηση, στους παίκτες και στον προπονητή, δίνοντας σε όλους πίστωση χρόνου, υπομένοντας και αισιοδοξώντας για τον Πιερικό που όλοι ονειρευόμαστε.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης

ΑΡΧΕΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

competition logo
Γ' Εθνική
2023-2024
competition logo
Κύπελλο ΕΠΣ
2023-2024
competition logo
Κύπελλο Ελλάδος
2023-2024
competition logo
Σούπερ Καπ ΕΠΣ
2023-2024

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ τΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σημείωση: Μαγνησιακός και Φήκη έχουν από -15 βαθμούς και αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Α` ΔΑΚ Κατερίνης
Πρωτάθλημα 2023-2024
28 Απρ16:00
Πιερικός
1 2
Αναγέννηση Άρτας

ΥΜΝΟΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

ΟΙ «ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ» ΜΑΣ

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ '63

ο αρχοντασ του βορρα

ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Ιούν 22
Αποστολίδης Γιώργος
Αποστολίδης Γιώργος
Ιούν 22
ετών
29
Φασίδης Βασίλης
Φασίδης Βασίλης
Επιθετικός
Ιούν 22
ετών
28
Καρατάσιος Άγγελος
Καρατάσιος Άγγελος
Αμυντικός
Ιούν 22
ετών
27
Ιούν 24
Κωτούλης Ιορδάνης
Κωτούλης Ιορδάνης
Ιούν 24
ετών
43
P