Δημήτρης Γαλάνης: Ο σημαντικότερος προπονητής της νεώτερης Ιστορίας του Πιερικού μπάσκετ

Είναι στιγμές που η έκφραση των συναισθημάτων δεν βρίσκει τις κατάλληλες λέξεις, αλλά το γεγονός είναι ένα: Ο Δημήτρης Γαλάνης για δεύτερη φορά έλυσε την συνεργασία του με την ομάδα του Πιερικού/Αρχέλαου.

Ο τεχνικός του Πιερικού/Αρχέλαου που στην πρώτη θητεία του αντικατέστησε στις 18/1/2009 τον Τάσο Θωμαϊδη, συγκαταλέγεται στους πιο πετυχημένους προπονητές στην Ιστορία του Πιερικού μας, έχοντας συνολικό ρεκόρ 37 νίκες και 21 ήττες, ενώ αξιοσημείωτο στατιστικά είναι το γεγονός ότι σε κάθε σεζόν σημείωνε επτά ήττες. Επί των ημερών του ο Πιερικός/Αρχέλαος πέτυχε την άνοδό του στην Α2 κατηγορία, δηλαδή την πιο σημαντική στιγμή των νεότερων χρόνων της Ιστορίας του.

Στην δεύτερη θητεία του στον Πιερικό/Αρχέλαο αντικατέστησε στις 6/11/2011 τον Δημήτρη Κυριακού. Από την 7η αγωνιστική της Α2 και παρά τη δεινή βαθμολογική θέση της ομάδας μας, έδωσε τον τιτάνιο αγώνα για την σωτηρία της. Ο στόχος μπορεί να μην επετεύχθη διότι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά το έργο του είναι επιτυχημένο και η προσπάθεια αξιέπαινη. Στους 23 αγώνες που ξανακάθησε στον πάγκο της ομάδας σημείωσε 11 νίκες και 12 ήττες. Εδώ όμως αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από τις ήττες μας, κρίθηκαν στον πόντο ή στα τελευταία δευτερόλεπτα και πάντα ύστερα από καλή εμφάνιση.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Δημήτρη Γαλάνη μετά την δεύτερη αποχώρησή του απ’ τον Πιερικό/Αρχέλαο: «Είναι φορές που φουρτούνες αναστατώνουν τη ζωή μας, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Εμφανίζονται όμως για κάποιο σκοπό. Μόνο όταν περάσουν καταλαβαίνουμε το σκοπό αυτό. Φεύγω από την οικογένεια του Πιερικού Αρχελάου ζώντας απίστευτες στιγμές και εμπειρίες, νίκες, ήττες, τιμές, φιλίες. Ευχαριστώ για όλα. Πήρα και έδωσα πολύ αγάπη στην Κατερίνη».

Ο ΣΦΙΠ εκτιμά το έργο και την προσφορά του Δημήτρη Γαλάνη στην ομάδα του Πιερικού/Αρχέλαου και του εύχεται καλή συνέχεια στην  καριέρα του.

Κόουτς, καλή αντάμωση …


ΑΡΧΕΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

competition logo
Γ' Εθνική
2023-2024
competition logo
Κύπελλο ΕΠΣ
2023-2024
competition logo
Κύπελλο Ελλάδος
2023-2024
competition logo
Σούπερ Καπ ΕΠΣ
2023-2024

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ τΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σημείωση: Μαγνησιακός και Φήκη έχουν από -15 βαθμούς και αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Α` ΔΑΚ Κατερίνης
Πρωτάθλημα 2023-2024
28 Απρ16:00
Πιερικός
1 2
Αναγέννηση Άρτας

ΥΜΝΟΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

ΟΙ «ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ» ΜΑΣ

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ '63

ο αρχοντασ του βορρα

ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Ιούν 22
Αποστολίδης Γιώργος
Αποστολίδης Γιώργος
Ιούν 22
ετών
29
Φασίδης Βασίλης
Φασίδης Βασίλης
Επιθετικός
Ιούν 22
ετών
28
Καρατάσιος Άγγελος
Καρατάσιος Άγγελος
Αμυντικός
Ιούν 22
ετών
27
Ιούν 24
Κωτούλης Ιορδάνης
Κωτούλης Ιορδάνης
Ιούν 24
ετών
43
P