Μας αξίζουν καλύτερες μέρες

ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Μας αξίζουν καλύτερες μέρες

Πέρασαν οκτώ μήνες από την μεγάλη, ιστορική, ελπιδοφόρα συνάντηση της οικογένειας του Πιερικού στην Εκάβη, στις 26 του Μάρτη που μας πέρασε. Μιας συγκέντρωσης που μας γέμισε με αισιοδοξία καθώς επώνυμοι κι ανώνυμοι φίλοι της ομάδας σαν μια γροθιά ένωσαν τις δυνάμεις τους και έδωσαν υποσχέσεις για στήριξη και συμπαράταξη στο δύσκολο έργο της διοίκησης του Κώστα Παπαδόπουλου. Η πρωτοβουλία του Προέδρου χαιρετίστηκε με θέρμη από όλους τους Κατερινιώτες.
Η συγκυρία φάνταζε ιδανική για την αναγέννηση του συλλόγου μας καθώς οι επιτυχίες διαδέχονταν η μια την άλλη και τα ρεκόρ νικών καταρρίπτονταν σε κάθε αγωνιστική. Ακολούθησε η σπουδαία νίκη-ανατροπή επί της Λάρισας στο Πιερικό Στάδιο και έκτοτε η ομάδα αγνώριστη ακολούθησε καθοδική πορεία απογοητεύοντας όλους τους πιστούς φίλους της.

Σίγουρα τα οικονομικά δεδομένα  δεν άφηναν πολλά περιθώρια για την υπέρβαση και η ανώμαλη προσγείωση έδωσε αφορμή για ποικίλα σχόλια.
«Γράψε ρε Γιάννη κάτι για τον Πιερικό…», είναι η προτροπή πολλών φίλων της ομάδας τους τελευταίους μήνες.
Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αγαπά την ομάδα μας περισσότερο από κάποιον άλλο. Το να καταθέτεις πάλι τις απόψεις σου δημόσια δεν σημαίνει ότι έχεις και δίκιο, ούτε είσαι αντίπαλος μέσα στο σύλλογο όταν διαφωνείς. Στον Πιερικό όλοι πρέπει να είμαστε ένα. Η στήριξη μας στην ομάδα θεωρείται δεδομένη ακόμη κι αν οι απόψεις μας δεν συμπλέουν με αυτές των εκάστοτε διοικούντων. Το όνομα Πιερικός είναι πολύ βαρύ για να το χρησιμοποιούμε τόσο εύκολα κι απλά, ειδικά στις δύσκολες εποχές που διανύει τόσο η ομάδα μας, όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα κατανοούμε πως δεν είναι εύκολο να διαχειρίζεσαι τις τύχες ενός τέτοιου μεγάλου και ιστορικού σωματείου. Η προώθηση μικρών, γηγενών ποδοσφαιριστών στην ομάδα αντηχεί θετικά σε όλη τη φίλαθλη Πιερία και φέρνει στη μνήμη μας ένδοξες στιγμές του παρελθόντος. Η διοίκηση οφείλει να εμείνει σ’ αυτό το στόχο, στο πάντρεμα των ταλαντούχων Πιεριέων με όσο το δυνατόν αξιόλογους Κομιάτι, Πάτε, Παλίσκα και Ραγγέλοβιτς μπορούν να εντοπιστούν. Η παραγωγή ταλαντούχων παικτών θα αποτελεί την πηγή εσόδων στο ταμείο της ΠΑΕ. Χρειάζεται και πάλι διάρκεια, οργάνωση, στόχος, εχεμύθεια, τόλμη,  θάρρος και σίγουρα οικονομική σταθερότητα.
Ο σύλλογος της πόλης μας πέρασε πολλά και απαιτείται μεγάλη προσπάθεια από όλους για να κατακτηθεί η εμπιστοσύνη και η στήριξη των φιλάθλων.
Τα ευχολόγια κούρασαν τον κόσμο. Παρά όλα αυτά δεν έχουμε παρά να ελπίζουμε πως η φετινή χρονιά θα είναι επιτέλους η απαρχή της αναγέννησης, της αναδημιουργίας του μεγάλου Πιερικού.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης
(Αντιπρόεδρος Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Πιερικού)

ΑΡΧΕΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

competition logo
Γ' Εθνική
2023-2024
competition logo
Κύπελλο Ελλάδος
2023-2024
competition logo
Σούπερ Καπ ΕΠΣ
2023-2024

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Α` ΔΑΚ Κατερίνης
Πρωτάθλημα 2023-2024
Πιερικός
vs
Ζάκυνθος
24 Σεπ 11:00

Ο ΚΑΙΡΟΣ τΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Γήπεδο Παντελής Μαγουλάς
Πρωτάθλημα 2023-2024
17 Σεπ16:00
Μαγνησιακός
0 1
Πιερικός

ΥΜΝΟΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

ΟΙ «ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ» ΜΑΣ

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ '63

ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Σεπ 21
Αθανασίου Αντώνης
Αθανασίου Αντώνης
Σεπ 21
ετών
31
Αλεξίου Χρήστος
Αλεξίου Χρήστος
Σεπ 21
ετών
31
Σεπ 22
Παπαδόπουλος Δημήτρης
Παπαδόπουλος Δημήτρης
Σεπ 22
ετών
28
Αδαμόπουλος Δημήτρης
Αδαμόπουλος Δημήτρης
Μέσος
Σεπ 22
ετών
17
Σεπ 23
Ιορδανίδης Νίκος
Ιορδανίδης Νίκος
Σεπ 23
ετών
36
Σεπ 24
Ευσταθιάδης Βαγγέλης
Ευσταθιάδης Βαγγέλης
Σεπ 24
ετών
44
Πίτος Χρήστος
Πίτος Χρήστος
Σεπ 24
ετών
44
Κουκοδήμος Γιώργος
Κουκοδήμος Γιώργος
Σεπ 24
ετών
20
P