ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ

Σε μια κοινωνία που βάλλεται πανταχόθεν, σε ένα κόσμο που βαδίζει πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί, στην Ελλάδα της οικονομικής και ηθικής κρίσης, στην Κατερίνη των μυρίων προβλημάτων, υπάρχει και το μπάσκετ που δίνει τον δικό του αγώνα, τη δική του μάχη για την επιβίωση του αθλήματος.
Ο Πιερικός Αρχέλαος ακολουθώντας μια σταθερή πορεία, ανεξαρτήτως του υποβιβασμού από την Α2 στην Β΄ Εθνική, συνεχίζει τη δύσκολη προσπάθεια. Η πορτοκαλί μπάλα δεν σταμάτησε να «φλερτάρει» με τα καλάθια στα παρκέ των γυμναστηρίων και η παρουσία του συλλόγου κοσμεί τον χώρο του μπάσκετ.
Ο Αποστόλης Πόδας και οι συνεργάτες του δεν χρειάζονται βέβαια τη δική μας επιβράβευση για να πιστοποιηθεί η επιτυχημένη και αξιοπρεπή δράση τους στο σύλλογο. Ο χρόνος κρίνει το αποτέλεσμα, καθώς επίσης και η δουλειά που αθόρυβα επιτελείται σε όλα τα τμήματα. Οι διοικούντες, οι προπονητές, οι αθλητές, οι φίλαθλοι και όλοι όσοι αγαπούν το μπάσκετ και την ομάδα της Κατερίνης συνθέτουν ένα αρμονικό σύνολο που εισπράττει τακτικά τα εύσημα από την μπασκετική Ελλάδα.


Ο Πιερικός Αρχέλαος αγωνιζόμενος φέτος στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής ανανέωσε το ρόστερ του με νεαρούς κυρίως αθλητές, έχοντας ως στόχο το χτίσιμο ενός υγιούς, νεανικού συνόλου και ταυτόχρονα την παραμονή στην κατηγορία. Το εγχείρημα είναι δύσκολο και απαιτεί υπομονή κι επιμονή από όλους.
Σε 17 αγώνες η ομάδα μας σημείωσε 6 νίκες, ηττήθηκε σε 11 παιχνίδια, ισοβαθμεί με 23 βαθμούς στην 10η θέση μαζί με την Μεταμόρφωση Βόλου και την ΜΕΝΤ, έχοντας κάνει το ρεπό στην προηγούμενη αγωνιστική. Ο αγώνας της επόμενης αγωνιστικής με την ΜΕΝΤ, την Κυριακή 10 Μαρτίου στο γυμναστήριο του Σ. Σταθμού αποκτά ιδιαίτερη σημασία για το μέλλον της ομάδας στην κατηγορία.
Όσοι αγαπούμε τον αθλητισμό, το μπάσκετ, τον Πιερικό Αρχέλαο και την Κατερίνη θα πρέπει με τη συμμετοχή μας, τη στήριξη μας, που τη φετινή χρονιά ίσως να μην είναι η δέουσα, να ενθαρρύνουμε την προσπάθεια στα εναπομείναντα παιχνίδια αρχής γενομένης με τον αγώνα της Κυριακής.
Επειδή η ζωή μας έχει φτωχύνει, ποιοτικά και ποσοτικά, σε πολλά επίπεδα τον τελευταίο καιρό, ας συμπορευτούμε με τους ανθρώπους που αναπτύσσουν τον αθλητισμό, ας τους συμπαρασταθούμε, ας πεισμώσουμε επιτέλους για το μέλλον των νέων παιδιών, για το καλό της πόλης, για το μπάσκετ, για τον Πιερικό Αρχέλαο.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης 

ΑΡΧΕΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

competition logo
Γ' Εθνική
2025-2026
competition logo
Κύπελλο Ερασιτεχνών
2025-2026

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Α` ΔΑΚ Κατερίνης
2η φάση (Πλέι οφ) - Γ' Εθνική 2025-2026 - 2η φάση (Πλέι οφ)
Πιερικός
vs
Απόλλων Καλαμαριάς
22 Μαρ 15:00

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Οι έξι πρώτοι κρατούν τούς βαθμούς τής πρώτης φάσης και συνεχίζουν στην δεύτερη φάση τής ανόδου. Οι υπόλοιποι μετέχουν στην δεύτερη φάση τού υποβιβασμού.
Οι Ακρίτες Συκεών έχουν ποινή μηδενισμού και -1 βαθμό για τον εντός έδρας αγώνα τους με την Βέροια ΝΠΣ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΪ ΟΦ

Ο 1ος, καθώς και ο 2ος υπό προϋποθέσεις, προκρίνονται στα μπαράζ ανόδου.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Α` ΔΑΚ Κατερίνης
Πρωτάθλημα 2025-2026
1 Μαρ15:00
Πιερικός
0 0
Κοζάνη ΦΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

ΥΜΝΟΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

ΟΙ «ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ» ΜΑΣ

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ '63

ο αρχοντασ του βορρα

ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Μαρ 12
Σαμαράς Γρηγόρης
Σαμαράς Γρηγόρης
Μαρ 12
ετών
45
Καμρόφσκι Ντάβιντ
Καμρόφσκι Ντάβιντ
Μαρ 12
ετών
43
Μαρ 13
Καρανταγλίδης Νικολάκης
Καρανταγλίδης Νικολάκης
Μέσος
Μαρ 13
ετών
89
Σοϊλεμέζογλου Ραφαήλ
Σοϊλεμέζογλου Ραφαήλ
Μαρ 13
ετών
30
Παπαδόπουλος Κώστας
Παπαδόπουλος Κώστας
Μαρ 13
ετών
70
Τόσκας Δημήτρης
Τόσκας Δημήτρης
Αμυντικός
Μαρ 13
ετών
35
Μαρ 14
Εμπουσί Πασκάλ
Εμπουσί Πασκάλ
Αμυντικός
Μαρ 14
ετών
28
Μαρ 15
Βαϊτσόπουλος Σωτήρης
Βαϊτσόπουλος Σωτήρης
Μαρ 15
ετών
63
Κιτσούλης Θάνος
Κιτσούλης Θάνος
Μέσος
Μαρ 15
ετών
17