Σ.Φ.Ι.Π.: Ο Πιερικός στο Νηπιαγωγείο

Με αφορμή το πρόγραμμα αγωγής υγείας και πολιτιστικών δραστηριοτήτων που στοχεύει στην προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού και πραγματοποιείται στα Νηπιαγωγεία με τον τίτλο  “Το πρόσωπο της εβδομάδας”, είχα την ευκαιρία με την παρουσίαση του μικρού μου γιού στο Νηπιαγωγείο του, να αναφερθώ και να προβάλλω κάποια στοιχεία για την ομάδα του Πιερικού.

Ήμουν προετοιμασμένος εξαρχής για κάθε ενδεχόμενο στο άκουσμα της λέξης Πιερικός στα μικρά παιδιά. Και δυστυχώς δεν έπεσα έξω στην εκτίμηση μου. Πέραν του γιού μου και ενός ακόμη παιδιού, κανένα άλλο νήπιο δεν είχε γνώση για την ομάδα της πόλης μας. Επιχείρησα, με την βοήθεια των Νηπιαγωγών, να κεντρίσω το ενδιαφέρον τους τονίζοντας το τοπικό στοιχείο, την έδρα του Πιερικού, δηλαδή την Κατερίνη, μοιράζοντας στο καθένα κονκάρδα με το σήμα του συλλόγου και παρουσιάζοντας τα ασπρόμαυρα χρώματα μέσα από λάβαρα, αθλητικές φόρμες, μπλούζες και κασκόλ του συλλόγου. Ο άγνωστος για τα παιδιά ύμνος της ομάδας μας έδωσε ένα διαφορετικό τόνο και χρώμα στην όλη παρουσίαση.

Είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο να μιλήσεις στην σημερινή εποχή για Πιερικό και πολύ περισσότερο σε προνήπια και νήπια. Απαιτείται μια καθολική επιστράτευση από όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να διαφημιστεί ο Πιερικός ως σημαντικό πολιτιστικό γεγονός της πόλης, ως εκπρόσωπος της αθλητικής ιδέας και του ευ αγωνίζεσθαι, ως ένας σύλλογος που έγραψε μεγάλη ιστορία στην Ελλάδα και αξίζει να αναγεννηθεί στη συνείδηση μικρών και μεγάλων.

Ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πιερικού από την ημέρα της ίδρυσης του αθόρυβα και ταπεινά συνεισφέρει στην προβολή της ιστορίας και του ονόματος του Πιερικού μας. Καλούμε κάθε φίλο που αγαπά την ομάδα μας να προσφέρει έστω ένα μικρό λιθαράκι στην όλη προσπάθεια, έστω με μια λέξη, με μια φωτογραφία, με ενα λόγο για τον αθλητισμό, για την Κατερίνη, για τον Πιερικό της καρδιάς μας.

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία τις Νηπιαγωγούς του 22ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης, Κυρίες Αθηνά, Ελένη, Έλενα.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης (Αντιπρόεδρος Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Πιερικού)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

Αγαπάς τον Πιερικό, Αγαπάς την Ιστορία του!

www.pierikos.info

ΑΡΧΕΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

competition logo
Γ' Εθνική
2023-2024
competition logo
Κύπελλο ΕΠΣ
2023-2024
competition logo
Κύπελλο Ελλάδος
2023-2024
competition logo
Σούπερ Καπ ΕΠΣ
2023-2024

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ τΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σημείωση: Μαγνησιακός και Φήκη έχουν από -15 βαθμούς και αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Α` ΔΑΚ Κατερίνης
Πρωτάθλημα 2023-2024
28 Απρ16:00
Πιερικός
1 2
Αναγέννηση Άρτας

ΥΜΝΟΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

ΟΙ «ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ» ΜΑΣ

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ '63

ο αρχοντασ του βορρα

ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Ιούν 22
Αποστολίδης Γιώργος
Αποστολίδης Γιώργος
Ιούν 22
ετών
29
Φασίδης Βασίλης
Φασίδης Βασίλης
Επιθετικός
Ιούν 22
ετών
28
Καρατάσιος Άγγελος
Καρατάσιος Άγγελος
Αμυντικός
Ιούν 22
ετών
27
Ιούν 24
Κωτούλης Ιορδάνης
Κωτούλης Ιορδάνης
Ιούν 24
ετών
43
P