ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ Σ.Φ.Ι.Π. – ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ

Διάβαζα πρόσφατα την επιστολή ενός παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Πιερικού στην ιστοσελίδα του Σ.Φ.Ι.Π., σχετικά με την γύμνια, την φτώχεια, την απαξίωση που μαστίζει τον ιστορικό σύλλογο της πόλης μας. Ένα σύλλογο βαριά άρρωστο σε όλα τα επίπεδα καθώς την τελευταία δεκαετία πέραν της σταθεροποίησης του στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, το μόνο περιουσιακό, παρουσιαστικό στοιχείο του, αναφέρει ο παλαίμαχος, παραμένει το σήμα και το όνομα του. Χωρίς έμψυχο δυναμικό που θα αποφέρει κέρδη, χωρίς ταλέντα, χωρίς εμπορικά ενδιαφέροντα και συνεργασίες, χωρίς ιδιόκτητα γήπεδα, χωρίς στελεχωμένα γραφεία με εξειδικευμένο προσωπικό, χωρίς μακροχρόνιο σχεδιασμό και στόχο δεν υπάρχει κίνητρο που θα προκαλέσει κάποιο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο Πιερικός είναι βαριά άρρωστος και όχι μόνο δεν του παρέχεται καμιά θεραπεία, αλλά αντιθέτως η πληγή του καθημερινά μολύνεται περισσότερο και  γιατρειά φαντάζει να μην υπάρχει.

Στην τελευταία συγκέντρωση της Εκάβης βιώσαμε απίστευτες καταστάσεις, απίθανα πρόσωπα και πράγματα και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο μόνος εχθρός του Πιερικού, αυτός που θέλει το κακό του και δεν τον αφήνει να ορθοποδήσει είναι ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Πιερικού γιατί επιθυμούν τον υποβιβασμό του στην ερασιτεχνική κατηγορία.

Σοβαρό πρόβλημα επίσης αποτελεί και ο κόσμος της ομάδας που δεν έρχεται στο γήπεδο χωρίς αιτία, χωρίς ελαφρυντικά. Ο Πιερικός παρουσιάστηκε ως παραδοσιακή ομάδα της Β΄ Εθνικής, είναι επιτυχία που βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία και όλα ωραία και καλά.

Για μένα όμως και πολλούς άλλους φίλους της ομάδας ο Πιερικός είναι ομάδα Α΄ ΕΘΝΙΚΗΣ και όσο να μην αρέσει σε κάποιους να ανατρέχουμε στο παρελθόν, η ιστορία είναι που κατατάσσει την ομάδα μας μέσα στις πρώτες 15-20 ομάδες σε συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία και η Κατερίνη είναι αυτή που του οφείλει τα μέγιστα.

Αλλά Α΄ Εθνική για ένα υγιή Πιερικό σημαίνει να καλλιεργεί τον αθλητισμό, να προάγει το φίλαθλο πνεύμα,  να προσφέρει πολιτισμό, κοινωνική προσφορά και δράση, να αποκτά νέους φιλάθλους και αθλητές, να τους διαπαιδαγωγεί σωστά και να προσφέρει ένα λάβαρο και λίγη περηφάνια. Α΄ Εθνική δεν είναι μόνο η στυγνή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο. Α΄ Εθνική είναι όλα αυτά τα στοιχεία που επισήμανε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής καταθέτοντας τις σκέψεις του, στοιχεία που απουσιάζουν πολλά χρόνια και δεν θα κατακτηθούν ποτέ όσα χρήματα και να επενδυθούν  αν δεν υπάρξει, πέραν του επενδυτή, ευαισθησία,  ανιδιοτέλεια, όραμα, αρχή και τέλος.

Ως απλό μέλος του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Πιερικού δηλώνω την αδιαπραγμάτευτη στήριξη μου στους συνιδρυτές του Συλλόγου, τον Πρόεδρο Στέλιο Καραγεώργη και τον Γραμματέα Γιώργο Λάλα για την διαχρονική και άοκνη ενασχόληση τους με την Ιστορία του Πιερικού. Υπάρχουν κάποιοι που ζουν για τον Πιερικό και τολμούν να εκφράζουν άποψη χωρίς φόβο αλλά με πάθος γι αυτό που αγαπούν ειλικρινά. Ο Στέλιος, ο Γιώργος και πολλά άλλα μέλη του Σ.Φ.Ι.Π. δεν συμβιβάζονται εύκολα με το ολίσθημα των τελευταίων χρόνων, εκθέτουν την άποψη που θεωρούν σωστή και αληθινή χωρίς να επιδιώκουν κανένα προσωπικό κέρδος.

Αν η ομάδα δεν βαδίζει σε ορθό δρόμο κανείς δεν θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος, ούτε ο Σ.Φ.Ι.Π., ούτε ο δείνα, ούτε ο τάδε. Μεγάλη ευθύνη μας βαραίνει όλους για την ανοχή που επιδείξαμε προκειμένου να οδηγηθεί η ομάδα σ΄ αυτήν την κατάσταση.

Στην οικογένεια του Πιερικού δεν χωρούν μίση και αντιπαλότητες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να παραβλέπονται και να μην επισημαίνονται τα κακώς κείμενα. Ο Πιερικός είναι τεράστιος και απαιτεί το σεβασμό όλων όσων ασχολούμαστε με τα τεκταινόμενα στην ομάδα.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης

 

ΑΡΧΕΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

competition logo
Γ' Εθνική
2023-2024
competition logo
Κύπελλο Ελλάδος
2023-2024
competition logo
Σούπερ Καπ ΕΠΣ
2023-2024

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Α` ΔΑΚ Κατερίνης
Πρωτάθλημα 2023-2024
Πιερικός
vs
Ζάκυνθος
24 Σεπ 11:00

Ο ΚΑΙΡΟΣ τΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Γήπεδο Παντελής Μαγουλάς
Πρωτάθλημα 2023-2024
17 Σεπ16:00
Μαγνησιακός
0 1
Πιερικός

ΥΜΝΟΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

ΟΙ «ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ» ΜΑΣ

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ '63

ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Σεπ 23
Ιορδανίδης Νίκος
Ιορδανίδης Νίκος
Σεπ 23
ετών
36
Σεπ 24
Ευσταθιάδης Βαγγέλης
Ευσταθιάδης Βαγγέλης
Σεπ 24
ετών
44
Πίτος Χρήστος
Πίτος Χρήστος
Σεπ 24
ετών
44
Κουκοδήμος Γιώργος
Κουκοδήμος Γιώργος
Σεπ 24
ετών
20
Σεπ 25
Ψωμιάδης Βασίλης
Ψωμιάδης Βασίλης
Σεπ 25
ετών
39
Τσικαδέρης Αντώνης
Τσικαδέρης Αντώνης
Σεπ 25
ετών
32
Πέλκας Πέτρος
Πέλκας Πέτρος
Αμυντικός
Σεπ 25
ετών
21
Σεπ 26
Βλάχος Δημήτρης
Βλάχος Δημήτρης
Σεπ 26
ετών
37
Ανδρεάδης Σταύρος
Ανδρεάδης Σταύρος
Σεπ 26
ετών
28
P