Στην πλάτη το 3

Στην πλάτη το 3. 

Κεντρικός αμυντικός.

Ήταν 3 Ιανουαρίου του 65 όταν για την 12η αγωνιστική ο Πιερικός έπαιξε στα Τρίκαλα με την τοπική ομάδα. Οχτώ χιλιάδες θεατές εκ των οποίων οι τρεις χιλιάδες εκδρομείς από Κατερίνη, παρακολούθησαν ένα καλό παιχνίδι με φάσεις να εναλλάσσονται μπροστά στα δύο τέρματα. Τα Τρίκαλα προηγήθηκαν στο δεκαπεντάλεπτο και ο τερματοφύλακάς τους έμοιαζε ανίκητος στις ευκαιρίες του Πιερικού. Στην ατυχία των χαμένων ευκαιριών ήρθε να προστεθεί και ο τραυματισμός του Πορτοκαλίδη στο πόδι. Με δεδομένο ότι δεν επιτρέπονταν αλλαγές τότε, θα έπρεπε ο Πιερικός να παίξει με παίκτη λιγότερο. Γύρισε λοιπόν κάποιος επιθετικός να καλύψει το κέντρο της άμυνας, για να αποχωρήσει ο Παράς. Αφού του περιποιήθηκαν το πόδι, αφού το δέσανε πρόχειρα, ο Παράς καθόταν σ’ αναμμένα κάρβουνα. Δεν μπορούσε καλά καλά να περπατήσει από τον πόνο, αλλά και δεν μπορούσε να βλέπει από έξω. Μπήκε κουτσαίνοντας και προσπαθούσε να παρακολουθεί όσο μπορούσε τις φάσεις, από θέση μεσοεπιθετικού πλέον. Στα μέσα περίπου του δευτέρου ημιχρόνου, σε επίθεση του Πιερικού κάποιος αμυντικός απέκρουσε όπως όπως και η μπάλλα έφτασε γκελαριστή λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, εκεί που έτυχε να βρίσκεται ο τραυματίας. Ούτε που το σκέφτηκε ότι ερχόταν μεν συστημένη η μπάλλα, αλλά ερχόταν στο μπανταρισμένο πόδι. Σούταρε με όση δύναμη είχε ο Παράς και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα, κάνοντας το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Μερικά χρόνια αργότερα κάπου στην Θεσσαλονίκη, ο Παράς Πορτοκαλίδης συνάντησε τον Βασίλη Λύμπο. Αφού χαιρετήθηκαν, θυμήθηκαν και τα παλιά. Ο πρώην τερματοφύλακας των Τρικάλων του είπε ότι θυμάται καλά το γκολ που έφαγε, αφού παραλίγο να τους στοίχιζε κατηγορία, επαινώντας την αυταπάρνηση του Παρασκευά σε εκείνο το ματς.

Μεγάλη υπόθεση να σε θυμάται τερματοφύλακας για το γκολ που του έβαλες και μάλιστα με χτυπημένο πόδι. Και γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν αυτό το γκολ είναι και το μοναδικό της καριέρας σου.

Παρά Πορτοκαλίδη θα σε θυμόμαστε για πάντα. Και τιμώντας την μνήμη σου υποσχόμαστε να παλέψουμε για έναν Πιερικό μεγάλο, έναν Πιερικό όπως εσύ τον φανταζόσουν και τον ήθελες… 

Το ρεπορτάζ του αγώνα: εδώ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

competition logo
Γ' Εθνική
2023-2024
competition logo
Κύπελλο ΕΠΣ
2023-2024
competition logo
Κύπελλο Ελλάδος
2023-2024
competition logo
Σούπερ Καπ ΕΠΣ
2023-2024

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ τΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σημείωση: Μαγνησιακός και Φήκη έχουν από -15 βαθμούς και αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Α` ΔΑΚ Κατερίνης
Πρωτάθλημα 2023-2024
28 Απρ16:00
Πιερικός
1 2
Αναγέννηση Άρτας

ΥΜΝΟΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

ΟΙ «ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ» ΜΑΣ

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ '63

ο αρχοντασ του βορρα

ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Ιούν 22
Αποστολίδης Γιώργος
Αποστολίδης Γιώργος
Ιούν 22
ετών
29
Φασίδης Βασίλης
Φασίδης Βασίλης
Επιθετικός
Ιούν 22
ετών
28
Καρατάσιος Άγγελος
Καρατάσιος Άγγελος
Αμυντικός
Ιούν 22
ετών
27
Ιούν 24
Κωτούλης Ιορδάνης
Κωτούλης Ιορδάνης
Ιούν 24
ετών
43
P