Για τον Στέλιο και τον Γιώργο

Όταν κάποιοι ρομαντικοί, “ασθενείς” με τον Πιερικό και λάτρεις του καλού ποδοσφαίρου τόλμησαν το 2010 την ίδρυση του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Πιερικού, του μοναδικού συλλόγου, τουλάχιστον στην Ελλάδα, που ασχολείται με την ιστορία ενός αθλητικού σωματείου, δεν φανταζόταν σε καμιά περίπτωση τον βαθμό φθοράς και απαξίωσης της ομάδας εν έτει 2014.

Ψάχνουμε απεγνωσμένα πιτσιρικάδες για να μας εκφράσουν τα φιλικά αισθήματα τους για την ομάδα και διαπιστώνουμε ότι ακόμη και το όνομα Πιερικός τους είναι άγνωστο. Άλλα και μεγαλύτεροι  σε ηλικία ρωτάνε τα παιδιά μας ποιές είναι οι συλλογικές τους προτιμήσεις και στο άκουσμα της λέξης Πιερικός άλλοι με απορρημένο βλέμμα, άλλοι αδιαφορώντας, άλλοι εκνευρισμένοι, άλλοι στεναχωρημένοι γυρίζουν την πλάτη σε ένα ιστορικό σωματείο, σε μια επαρχιακή ομάδα που στατιστικά κατατάσσεται στην 16η θέση στο πανελλήνιο ανάμεσα στις ομάδες με τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στην Α΄ Εθνική. 

Δυο άνθρωποι έχουν μείνει ”ζωντανοί” να υψώνουν φωνή και να διαμαρτύρονται για τα αυτονόητα, για τα πραγματικά και αληθινά που συμβαίνουν στον Πιερικό.

Ο Πρόεδρος του Σ.Φ.Ι.Π. Στέλιος Καραγεώργης και ο Γραμματέας Γιώργος Λάλας, χωρίς να κερδίζουν τίποτα, παρά μόνο εχθρούς, δεν έπαψαν στιγμή να προασπίζουν με επιχειρήματα και λογικές επισημάνσεις την πορεία, την διαδρομή και την θέση που κατέχει στο κακόμοιρο πλέον ελληνικό ποδόσφαιρο, ο σύλλογος της καρδιάς τους, ο Πιερικός.

Ο Στέλιος και ο Γιώργος έχουν το θάρρος να εκφράζουν και να μιλάνε με ονοματεπώνυμο για όλα όσα συμφωνεί, αλλά προσυπογράφει μόνο κρυφά σε πηγαδάκια η πλειοψηφία των φίλων του Πιερικού.

Το να εξάρω και να επαινέσω αυτούς τους δυο ανθρώπους για την διαρκή και αγωνιώδη προάσπιση των συμφερόντων του Πιερικού, θα αδικήσω την άοκνη και ανιδιοτελή προσπάθεια τους. Ένα είναι βέβαιο. Όσο και να μας παρασύρει ο ατομισμός, ο εγωισμός, η ιδιοτέλεια, που βασανίζει τον καθένα μας και την κοινωνία συνολικά, όλοι, άλλοι φανερά και άλλοι στα σκοτεινά, συνηγορούμε στις ιδέες του Στέλιου και του Γιώργου.

Το να έχεις άποψη και αυτή να είναι αντίθετη με το σύστημα καθίσταται αυτόματα δικαίωμα και υποχρέωση να βγαίνει προς τα έξω. Ο Στέλιος, ο Γιώργος και όλοι εμείς οι φίλοι του ποδοσφαίρου, της μπάλας που παίζεται στο χορτάρι, πνιγόμαστε με όσα συμβαίνουν. Ο Στέλιος και ο Γιώργος είναι ακόμη όρθιοι και αντέχουν περισσότερο από όλους μας όσο κι αν κάποιοι επιθυμούν διακαώς την εξαφάνιση τους  από τα πεπραγμένα.

Αγαπητοί φίλοι, Στέλιο και Γιώργο, επειδή ασχολείστε τόσο πολύ και τόσο θερμά για την Ιστορία του μεγάλου Πιερικού, αυτή η ίδια θα δικαιώσει τον ειλικρινή αγώνα σας.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης

ΑΡΧΕΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

competition logo
Γ' Εθνική
2023-2024
competition logo
Κύπελλο ΕΠΣ
2023-2024
competition logo
Κύπελλο Ελλάδος
2023-2024
competition logo
Σούπερ Καπ ΕΠΣ
2023-2024

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ τΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σημείωση: Μαγνησιακός και Φήκη έχουν από -15 βαθμούς και αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Α` ΔΑΚ Κατερίνης
Πρωτάθλημα 2023-2024
28 Απρ16:00
Πιερικός
1 2
Αναγέννηση Άρτας

ΥΜΝΟΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

ΟΙ «ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ» ΜΑΣ

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ '63

ο αρχοντασ του βορρα

ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Ιούν 15
Μαρκόπουλος Αντώνης
Μαρκόπουλος Αντώνης
Ιούν 15
ετών
42
Κυριλλίδης Σωκράτης
Κυριλλίδης Σωκράτης
Ιούν 15
ετών
26
Γουναρίδης Στέφανος
Γουναρίδης Στέφανος
Ιούν 15
ετών
34
Σεντεμέντες Γιάννης
Σεντεμέντες Γιάννης
Ιούν 15
ετών
32
Καραγιαννίδης Τέλης
Καραγιαννίδης Τέλης
Ιούν 15
ετών
34
Ιούν 16
Ριμπέϊρο Σερτζίνιο
Ριμπέϊρο Σερτζίνιο
Ιούν 16
ετών
39
Λαζαρίδης Κώστας
Λαζαρίδης Κώστας
Ιούν 16
ετών
35
Μπέττας Γιώργος
Μπέττας Γιώργος
Ιούν 16
ετών
56
Ιούν 18
Βύζας Κώστας
Βύζας Κώστας
Ιούν 18
ετών
49
Ροβίνας Φώτης
Ροβίνας Φώτης
Ιούν 18
ετών
23
P