1000 αγώνες στην Β’ Εθνική (Οι πρόεδροι του Πιερικού)

sfip

Ούτως ή άλλως θα την έκανα την παρούσα εργασία όταν θα συμπληρώναμε χίλιους αγώνες στην Β’ Εθνική. Μας λείπουν άλλα δύο ματς για να τα κάνουμε χίλια, αλλά αφού δηλώσαμε παραίτηση έχουν ήδη γραφτεί στην ιστορία ως ήττες με 3-0. Την εργασία την αφιερώνω σ’ αυτόν τον απίθανο τύπο που ρώτησε προχθές τον Λιόντα, αν ως καταγραφείς της ιστορίας έχουμε το θάρρος να γράψουμε τα επιτεύγματα του απερχόμενου προέδρου της ΠΑΕ! ‘Οπως βλέπεις το έχουμε, σου προτείνω λοιπόν να πάρεις τους εφτά πίνακες που θα ακολουθήσουν, να τους κορνιζάρεις, κι αν νομίζεις πως έχεις παραπάνω θάρρος από εμάς, να τους βλέπεις κιόλας…

 • ·Την επομένη Κυριακή λοιπόν συμπληρώνονται χίλια παιγνίδια όπως προείπα. Υπήρξαν είκοσι πέντε διαφορετικοί πρόεδροι σε αυτά.
 • ·Μαζεύτηκαν όλοι οι αγώνες της Β’ Εθνικής με τα αποτελέσματά τους και ταξινομήθηκαν ανά πρόεδρο.
 • ·Την χρονιά 61-62 αν και δεν υπήρχε μόνιμη Β’ Εθνική τότε, την λαμβάνω και αυτήν υπόψη ως τέτοια, αφού το τέλος αυτής της χρονιάς μας βρήκε προβιβασμένους στην Α’ Εθνική.
 • ·Μερικοί από τους 25 θήτευσαν ως πρόεδροι και σε ανώτερη ή κατώτερη κατηγορία, δεν λαμβάνω όμως υπόψη αγώνες σε άλλες κατηγορίες, ούτε και αγώνες κυπέλλου. Εξετάζω αποκλειστικά μόνο την Β’ Εθνική, μόνο και μόνο για να υπάρχει κάποια δικαιοσύνη στις συγκρίσεις, αφού θα ήταν άδικο να συγκριθεί κάποιος όντας πρόεδρος στο Ερασιτεχνικό όπου τα πράγματα είναι ευκολότερα.
 • ·Πρώτος πρόεδρος και για τρεις αγώνες ήταν ο Νομάρχης Πιερίας Κωνσταντίνος Ναλμπάντης, ο οποίος και παραχώρησε την προεδρία στον Γεώργιο Καλέντζη μετά τις πρώτες αρχαιρεσίες του συλλόγου. Οι τρεις μόνο αγώνες και το 100% των νικών του σίγουρα τον υπερεκτιμά, δεν παύει όμως να αποτελεί ιστορία γι αυτό και τον αναφέρω.
 • ·Με λευκό χρώμα στους πίνακες παρουσιάζονται οι άνω του μέσου όρου επιδόσεις, ενώ με πορτοκαλί οι κάτω. Υπάρχουν εφτά πίνακες, ένας για κάθε κριτήριο. Τα κριτήρια είναι κατά σειράν μέσος όρος βαθμών, ποσοστό νικών, ποσοστό ηττών, απόλυτη διαφορά τερμάτων, μέσος όρος επίθεσης, μέσος όρος άμυνας και τέλος μέσος όρος διαφοράς τερμάτων. Ο κάθε πίνακας είναι ταξινομημένος έχοντας πάνω τις καλύτερες επιδόσεις και κάτω τις χειρότερες.
 • ·Συγκρίνω μέσους όρους και ποσοστά, απλά επειδή ο κάθε πρόεδρος θήτευσε σε διαφορετική ποσότητα αγώνων.
 • ·Ο μοναδικός πίνακας με απόλυτες τιμές είναι ο τέταρτος, και λόγω αυτού του γεγονότος το λευκό χρώμα σημαίνει άνω του μηδενός, ενώ το πορτοκαλί κάτω.
 • ·Σαφώς και υπάρχουν αδικίες στις ταξινομήσεις, αφού οι συνθήκες δεν ήταν πάντα ίδιες και πιθανόν κάποιοι να διοίκησαν εν μέσω κακών συνθηκών που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι. Σε κάθε περίπτωση όμως αποτελεί μια γενική εικόνα που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.
 • ·Οι θητείες Ντούμου και Ελευθεριάδη υπολογίστηκαν σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο τοπικός τύπος περί προεδρίας τους. 
 • ·Στον πρώτο πίνακα, επειδή υπάρχουν διαφορετικά συστήματα βαθμολογίας αυτά τα 54 χρόνια, υιοθέτησα -αυθαίρετα ίσως- το τωρινό (3-1-0).

 {gallery}afieromata/1000agones{/gallery}

Θα ξεκινήσω τις παρατηρήσεις μου, με την παραγγελιά! Ο Κ. Παπαδόπουλος βρίσκεται και στους εφτά πίνακες μεταξύ των θέσεων 18 και 25, με μέσο όρο την 21η θέση μεταξύ των 25! Κανένα άλλο σχόλιο από μένα.

Θα τελειώσω με την παρατήρηση πως όλοι ανεξαρτήτως οι πρόεδροι της τελευταίας εικοσαετίας είναι στις κατώτερες θέσεις, ενώ οι των πρώτων τριάντα και πλέον ετών, στις ανώτερες. Άλλη μια απόδειξη αυτών που φωνάζει ο ΣΦΙΠ, ότι δηλαδή εδώ και είκοσι χρόνια έχουμε χάσει αρχές και ιδανικά, έχουμε χάσει την μπάλλα κατά τα κοινώς λεγόμενα, κι αυτό το χάσιμο τελικά είναι η αιτία της κατάντιας μας… Τι λέτε; Θα ψάξουμε να βρούμε τις χαμένες αξίες μας; Ή μήπως να αφήσουμε να περάσει καμμιά εικοσαετία ακόμα;

Στέλιος Καραγεώργης

Πρόεδρος του Σ.Φ.Ι.Π.

ΑΡΧΕΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

competition logo
Γ' Εθνική
2023-2024
competition logo
Κύπελλο ΕΠΣ
2023-2024
competition logo
Κύπελλο Ελλάδος
2023-2024
competition logo
Σούπερ Καπ ΕΠΣ
2023-2024

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ τΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σημείωση: Μαγνησιακός και Φήκη έχουν από -15 βαθμούς και αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Α` ΔΑΚ Κατερίνης
Πρωτάθλημα 2023-2024
28 Απρ16:00
Πιερικός
1 2
Αναγέννηση Άρτας

ΥΜΝΟΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

ΟΙ «ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ» ΜΑΣ

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ '63

ο αρχοντασ του βορρα

ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Ιούν 15
Μαρκόπουλος Αντώνης
Μαρκόπουλος Αντώνης
Ιούν 15
ετών
42
Κυριλλίδης Σωκράτης
Κυριλλίδης Σωκράτης
Ιούν 15
ετών
26
Γουναρίδης Στέφανος
Γουναρίδης Στέφανος
Ιούν 15
ετών
34
Σεντεμέντες Γιάννης
Σεντεμέντες Γιάννης
Ιούν 15
ετών
32
Καραγιαννίδης Τέλης
Καραγιαννίδης Τέλης
Ιούν 15
ετών
34
Ιούν 16
Ριμπέϊρο Σερτζίνιο
Ριμπέϊρο Σερτζίνιο
Ιούν 16
ετών
39
Λαζαρίδης Κώστας
Λαζαρίδης Κώστας
Ιούν 16
ετών
35
Μπέττας Γιώργος
Μπέττας Γιώργος
Ιούν 16
ετών
56
Ιούν 18
Βύζας Κώστας
Βύζας Κώστας
Ιούν 18
ετών
49
Ροβίνας Φώτης
Ροβίνας Φώτης
Ιούν 18
ετών
23
P