ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ (δικής μας) ΑΛΑΝΑΣ

Πενήντα πέντε σχεδόν χρόνια πέρασαν από την ημέρα που η Κατερίνη αποφάσισε ν’ αλλάξει σελίδα και να ενώσει τις δύο μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις, τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Όλυμπο. Ο Πιερικός, η μεγάλη Ιδέα, το Όραμα των ηγετών του συλλόγου, άνθισε στις ψυχές των πολιτών αυτού του τόπου, κι έγινε Μεγαλείο με τα κατορθώματα των ποδοσφαιριστών του. Τα επιτεύγματα του αστείρευτου ταλέντου και αξίας όλων εκείνων των γηγενών αθλητών του, έκαναν την Ελλάδα να παραμιλάει. Παιδιά που ξεκίνησαν το ποδόσφαιρο στις γειτονιές της Κατερίνης, από ταλέντα της αλάνας αναδείχθηκαν σε ήρωες! Ήρωες όχι μόνο αυτής της πόλης, αλλά κι ολόκληρης της χώρας. Δοξάστηκαν φορώντας την ολόλευκη φανέλα με το Π στο στήθος, όμως ταυτόχρονα δόξαζαν και την γενέτειρά τους, κάνοντάς την γνωστή στο πανελλήνιο.

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Μάστορας ξεκινώντας μια σειρά – ντοκυμαντέρ για το ποδόσφαιρο, επέλεξε το πρώτο επεισόδιο να είναι αφιερωμένο στον Πιερικό και στα πρώτα ένδοξα χρόνια του. Το αποτέλεσμα αυτού του πρώτου επεισοδίου της σειράς είναι εκπληκτικό. Με τρόπο μαγικό, μέσω αφηγήσεων και εικόνων, ο Βασίλης Μάστορας παρουσιάζει τις παλιές δόξες του Πιερικού και μας μεταφέρει με γλαφυρό τρόπο στην εποχή των μεγάλων επιτυχιών της ομάδας. Τότε που κάθε αγωνιστική Κυριακή ο Πιερικός όπου κι αν αγωνίζονταν, μονοπωλούσε το ενδιαφέρον των φιλάθλων και αποτελούσε το μεγαλύτερο γεγονός για την πόλη.

Συγχαίρουμε τον εξέχοντα δημοσιογράφο Βασίλη Μάστορα και τους συνεργάτες του, καθώς και άπαντες τους συντελεστές της υπέροχης αυτής παραγωγής, την εκτέλεση της οποίας ανέλαβε η εταιρεία n-orasis. Αδερφέ Βασίλη, η επικείμενη απονομή του Ειδικού Επαίνου από τον ΠΣΑΤ, αντανακλά με απόλυτο τρόπο την εξαιρετική σας δουλειά!

Τέλος ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την παραγωγό και ιδιοκτήτρια ΕΡΤ3, η οποία ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο αίτημά μας για την παραχώρηση αντιγράφου της συγκεκριμένης εκπομπής.

ΥΓ1. Ο ΣΦΙΠ ως νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κοινοποιεί το παρόν βίντεο -δηλώνοντας ταυτόχρονα τον σεβασμό του απέναντι στην έχουσα τα δικαιώματα ΕΡΤ3-, για να το δουν όσοι δεν μπόρεσαν όταν προβλήθηκε. Το πρόσθετο διαφημιστικό banner που εμφανίζεται αυτόματα στην αρχή είναι απαιτούμενος όρος του youtube, για να ικανοποιηθούν οι εταιρίες που έχουν τα δικαιώματα των τραγουδιών που ακούγονται στο ντοκυμαντέρ. Κατηγορηματικά δηλώνουμε πως ο ΣΦΙΠ δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος ή απολαβή.

ΥΓ2. Στο βίντεο έχει γίνει μία επέμβαση για να διορθωθούν κάποια στατιστικά που ήταν λάθος στο πρωτότυπο.

 

ΑΡΧΕΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

competition logo
Γ' Εθνική
2023-2024
competition logo
Κύπελλο Ελλάδος
2023-2024
competition logo
Σούπερ Καπ ΕΠΣ
2023-2024

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Α` ΔΑΚ Κατερίνης
Πρωτάθλημα 2023-2024
Πιερικός
vs
Ζάκυνθος
24 Σεπ 11:00

Ο ΚΑΙΡΟΣ τΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Γήπεδο Παντελής Μαγουλάς
Πρωτάθλημα 2023-2024
17 Σεπ16:00
Μαγνησιακός
0 1
Πιερικός

ΥΜΝΟΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

ΟΙ «ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ» ΜΑΣ

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ '63

ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Σεπ 21
Αθανασίου Αντώνης
Αθανασίου Αντώνης
Σεπ 21
ετών
31
Αλεξίου Χρήστος
Αλεξίου Χρήστος
Σεπ 21
ετών
31
Σεπ 22
Παπαδόπουλος Δημήτρης
Παπαδόπουλος Δημήτρης
Σεπ 22
ετών
28
Αδαμόπουλος Δημήτρης
Αδαμόπουλος Δημήτρης
Μέσος
Σεπ 22
ετών
17
Σεπ 23
Ιορδανίδης Νίκος
Ιορδανίδης Νίκος
Σεπ 23
ετών
36
Σεπ 24
Ευσταθιάδης Βαγγέλης
Ευσταθιάδης Βαγγέλης
Σεπ 24
ετών
44
Πίτος Χρήστος
Πίτος Χρήστος
Σεπ 24
ετών
44
Κουκοδήμος Γιώργος
Κουκοδήμος Γιώργος
Σεπ 24
ετών
20
P