ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – Με συνέπεια και σταθερότητα

Για μια ακόμη χρονιά το μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου απολαμβάνει με παρρησία και περηφάνια τις επιτυχίες, τις θετικές παρουσίες και πάνω από όλα τη σταθερή και συνεπή πορεία του στο πανελλήνιο.

Η μεθοδικότητα και η οργάνωση στα τμήματα των ακαδημιών αποδίδει καρπούς και τα αποτελέσματα δικαιώνουν την προσπάθεια όλων. Η δεύτερη συνεχής παρουσία της ομάδας των εφήβων στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος στην Καστοριά και συνολικά η τρίτη τα τελευταία 5 χρόνια, αποτελεί τεράστια επιτυχία για την οποία οφείλει να καυχιέται όλη η Κατερίνη και ο Νομός Πιερίας.

Σε μια διοργάνωση που συμμετείχαν 450 ομάδες και στη τελική μόνο 6, εκ των οποίων ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ομάδες που προέρχονται από πόλεις με πολλαπλάσια πληθυσμιακά μεγέθη (Πάτρα, Ηράκλειο, Καλλιθέα), η κατάκτηση της 6ης θέσης ξεχωρίζει τον σύλλογο σε μέγεθος και ποιότητα. Προσθέτοντας τη συμμετοχή της ομάδας των παίδων στα ημιτελικά του πανελλήνιου πρωταθλήματος συμπεραίνουμε πως η δουλειά στις ακαδημίες του Πιερικού Αρχελάου ξεπερνά κάθε προσδοκία και κερδίζει καθημερινά τα θετικά σχόλια από τους ειδικούς του αθλήματος σε όλη την Ελλάδα.

Σε μια εποχή που η κρίση σε οικονομικό, κοινωνικό και ηθικό επίπεδο ισοπεδώνει τα πάντα στην Ελλάδα, στην περιοχή μας το μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου παρέχει την αισιοδοξία και την ελπίδα που τόσο πολύ απουσιάζει κι έχει ανάγκη η νεολαία μας. Τα μικρά και μεγάλα παιδιά χαίρονται το μπάσκετ, το διδάσκονται σωστά από τους προπονητές τους και αν δεν γίνουν πρωταθλητές θα έχουν θεμελιώσει μέσα τους κάποιες βασικές αρχές πειθαρχίας, αυτοπεποίθησης, αλληλοσεβασμού και αγάπης για τον αθλητισμό.

Τα εύσημα, τα θετικά σχόλια και οι ευχές δεν αρκούν για να στηρίξει και να συμπαρασταθεί κάποιος στο τεράστιο έργο που επιτελείται. Η προσπάθεια θα πρέπει να αγκαλιαστεί με πράξεις από όλους τους τοπικούς φορείς για να τονωθεί ακόμη περισσότερο το ανεβασμένο ηθικό όλων των εργατών του συλλόγου.

Το επίπεδο του Πιερικού Αρχελάου σε διοίκηση, προπονητές και αθλητές ξεχωρίζει, πρέπει να εκτιμηθεί κατάλληλα, πρέπει να στηριχτεί από τον φίλαθλο κόσμο γιατί μπορεί να προσφέρει περισσότερες επιτυχίες και να πλάσει τα όνειρα εκείνα που θα διώξουν τους εφιάλτες της σκληρής πραγματικότητας που βιώνει η κοινωνία μας.

 

Γιάννης Τσαπουρνιώτης

ΑΡΧΕΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

competition logo
Γ' Εθνική
2023-2024
competition logo
Κύπελλο ΕΠΣ
2023-2024
competition logo
Κύπελλο Ελλάδος
2023-2024
competition logo
Σούπερ Καπ ΕΠΣ
2023-2024

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ τΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σημείωση: Μαγνησιακός και Φήκη έχουν από -15 βαθμούς και αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Α` ΔΑΚ Κατερίνης
Πρωτάθλημα 2023-2024
28 Απρ16:00
Πιερικός
1 2
Αναγέννηση Άρτας

ΥΜΝΟΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

ΟΙ «ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ» ΜΑΣ

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ '63

ο αρχοντασ του βορρα

ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Μάι 28
Χατζηπουργάνης Άγγελος
Χατζηπουργάνης Άγγελος
Επιθετικός
Μάι 28
ετών
18
Μανούκος Κώστας
Μανούκος Κώστας
Μάι 28
ετών
43
Φαρμάκης Νίκος
Φαρμάκης Νίκος
Μάι 28
ετών
67
Μάι 29
Κραγιόπουλος Μανώλης
Κραγιόπουλος Μανώλης
Μέσος
Μάι 29
ετών
26
Κόγκελντανς Γιομάιρο
Κόγκελντανς Γιομάιρο
Μέσος
Μάι 29
ετών
22
Μάι 31
Σκαμπαρδώνης Γιώργος
Σκαμπαρδώνης Γιώργος
Μάι 31
ετών
21
Κολτσίδας Κώστας
Κολτσίδας Κώστας
Μάι 31
ετών
41
Τσοπλής Βασίλης
Τσοπλής Βασίλης
Μάι 31
ετών
46
P