6/1/2019 Βράβευση Στέλιου Καραγεώργη

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου Φιλάθλων Πιερικού «οι Μελανόλευκοι» στο στέκι τους στην οδό Βασιλειάδη.
Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Πρόεδρος του ΣΦΙΠ
Αρχικά, τον λόγο πήραν οι οικοδεσπότες:

20190106c Karageorgis

«Καλησπερίζουμε όλους τους παρευρισκομένους και σας ευχαριστούμε που μας τιμήσατε απόψε με την παρουσία σας παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες. Χρόνια πολλά με υγεία σας εύχομαι και καλή χρονιά για τον ΠΙΕΡΙΚΟ μας. Επίσης, θέλω σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω και τους χορηγούς που στήριξαν την προσπάθεια των ημερολογίων καθώς και όλο τον κόσμο που αγόρασε και ενίσχυσε με τον τρόπο του. Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδέσμου είναι πλέον ένας θεσμός και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον κάθε φίλο του Πιερικού να βρεθεί σε αυτό το άκρως Μελανόλευκο στέκι και να συζητήσει τα της αγαπημένης μας ομάδας. Εύχομαι να έχουμε όλοι μία ευχάριστη βραδιά», ήταν τα λόγια του αντιπροέδρου ενώ την σκυτάλη πήρε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων.
Το στέκι αυτό, που λειτουργεί εδώ και δώδεκα πλέον χρόνια είναι ένα ζωντανό κύτταρο του ΠΙΕΡΙΚΟΥ, μια σημαία της ομάδας που κυματίζει περήφανα μέσα στην πόλη. Οι εποχές όμως αλλάζουν και μαζί τους αλλάζει και ο σύνδεσμος. Το 2007 είχαμε στόχο να οργανώσουμε την κερκίδα και πράγματι με την ορμή και τη δημιουργικότητα όλων των μελών τα επόμενα χρόνια αφήσαμε ωραίες εικόνες και ταξιδέψαμε σε όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια είδαμε ότι δεν αρκεί μόνο η παρουσία στην κερκίδα, αλλά ήταν εξίσου αναγκαίο να παίρνουμε δημόσια θέση στις εξελίξεις του Σ.Φ.Κ Πιερικός και να δίνουμε το στίγμα μας, το στίγμα ενός αδέσμευτου μη κατευθυνόμενου φιλάθλου της ομάδας και τίποτα παραπάνω. Αυτό εκτιμήθηκε από όλο το υγιές κομμάτι του συλλόγου και ακόμα και αν ρωτήσετε παλιότερες διοικήσεις που έχουν δεχτεί σκληρή κριτική από εμάς, σίγουρα δεν θα μπορέσουν να πουν ότι κρυβόταν κάποιος άλλος πίσω από τους Μελανόλευκους. Τέλος, σήμερα βιώνουμε μια τελείως διαφορετική κατάσταση της ομάδας που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε όταν ξεκινούσε η ιδέα της δημιουργίας ενός συνδέσμου οργανωμένων φιλάθλων και όλα έδειχναν ότι οι επιτυχίες – ακόμα και η Superleague- θα ήταν θέμα χρόνου…
Σε περιόδους κρίσεων γίνεται πια ξεκάθαρο στον καθένα τί είναι σημαντικό και τί όχι, τί αξίζει να διασωθεί και τί είναι διαχρονικό. Στην παρατεταμένη περίοδο κρίσης που διανύει ο Πιερικός μας τα τελευταία χρόνια ήρθαμε πολλές φορές αντιμέτωποι με διάφορα διλήμματα.
Αγωνιστική κρίση, να μιλήσουμε;
Οπαδική κρίση, μήπως να σταματήσουμε την λειτουργία του συνδέσμου;
Διοικητικά, τί θέση πρέπει να πάρουμε;
Ερωτήματα τα οποία είχαν έτοιμη απάντηση τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορούσαν να απαντηθούν πλέον με την ίδια ευκολία. Διαπιστώσαμε λοιπόν μέσα από αυτή την πικρή εμπειρία ότι δύο πράγματα τελικά είχαν για εμάς σημασία.
Πρώτον, να διασωθεί ως σύλλογος ο Σ.Φ.Κ Πιερικός, όπως έφτασε μέχρι τις μέρες μας χωρίς μεταλλάξεις. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον μετά την πτώση στη Γ’ Εθνική, τοποθετηθήκαμε δημόσια μόνο μια φορά, όταν αισθανθήκαμε πραγματικά την απειλή του αφανισμού του ΠΙΕΡΙΚΟΥ και μιλάμε για την περίπτωση του σεναρίου συγχώνευσης που προωθούνταν το 2017.
Δεύτερον, να συνεχίσει να λειτουργεί ο σύνδεσμος όχι μόνο από πείσμα και υπερηφάνεια, αλλά και για να δείχνει προς τα έξω ότι ο Πιερικός είναι ένα ζωντανό κομμάτι της πόλης και όχι μια ξεχασμένη ιστορία. Αυτή η ταμπέλα έξω από τα γραφεία μας, που υπάρχει από την πρώτη μέρα, μας δίνει κουράγιο και την ελπίδα πώς όταν έρθουν καλύτερες μέρες για την ομάδα, θα μπορέσουμε τότε να πούμε ότι κάναμε το χρέος μας και στα δύσκολα κρατήσαμε.
Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων αναφέρθηκε σε ένα δυναμικό μέλος του συνδέσμου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Χαρακτηριστικά η τοποθέτηση του ήταν:
Η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Λάζου Τζημαγιώργη. Ένθερμος Πιερικός, χαρισματικός Μελανόλευκος στην κερκίδα και με πολλές ώρες προσωπικής εργασίας για την βελτίωση των γραφείων μας. Θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας.»

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ως τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ο Πρόεδρος του ΣΦΙΠ Στέλιος Καραγεώργης, ο οποίος στην ευχαριστήρια ομιλία του είπε τα εξής:

20190106b Karageorgis

«Καλησπέρα,

Θεωρώ ύψιστη τιμή την αναγνώριση της προσφοράς του ΣΦΙΠ από τους Μελανόλευκους. Σε μια εποχή που οι ιδιοτελείς και οι παρατρεχάμενοί τους, μονοπωλούν την φαιδρή και τυποποιημένη καθημερινότητα, οι Μελανόλευκοι κινούνται ενάντια στο ρεύμα, και αναγνωρίζουν πως η προσφορά του ΣΦΙΠ δεν περιορίζεται στην συλλογή και στην ανάδειξη του Ιστορικού Αρχείου του Πιερικού. Οι Μελανόλευκοι είναι ο μοναδικός φορέας που μας αναγνωρίζει το δικαίωμα και ταυτόχρονα την υποχρέωση, να αναδεικνύουμε σε κάθε ευκαιρία πως ο Πιερικός της πρώτης εικοσαετίας, είναι Μεγάλος γιατί βασιζόταν σε αρχές, οράματα και ιδανικά, αξίες που λείπουν σήμερα, και τελικά αυτή η έλλειψη είναι η αιτία της φθίνουσας πορείας της ομάδας μας χρόνο με τον χρόνο.

Επειδή ως ΣΦΙΠ δεχόμαστε κριτική, μέχρι και πόλεμο ενίοτε, βήματος δοθέντος ας ξεκαθαρίσουμε ένα δυο πραγματάκια: Διαδίδουν ψευδώς, πως βάσει του Καταστατικού μας, θα έπρεπε να ασχολούμαστε αποκλειστικά και μόνο με την συλλογή αρχειακού υλικού. Η απάντησή μου είναι πως ένα ιστορικό αρχείο, από μόνο του δεν έχει καμμία αξία. Την αξία του το αρχείο την αποκτά όταν το αναλύσεις. Για παράδειγμα: Έχουμε στην κατοχή μας τα Βιβλία Πρακτικών Διοικητικού Συμβουλίου των πρώτων οκτώ ετών του Πιερικού. Ξεφυλλίζοντάς τα, αναλύοντας τα, βλέπουμε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν και τότε το οικονομικό. Βλέπουμε πως πουθενά δεν αναφέρεται ότι κάποιος Πρόεδρος ή κάποιος παράγοντας έβαλε χρήματα. Τα χρήματα τα έβρισκαν, όλες τις απαιτήσεις τις τακτοποιούσαν, και δεν είναι της ώρας να αναλύσω το πώς. Σκεφτείτε όμως, η ομάδα τότε ήταν στην Α’ Εθνική χωρίς Πρόεδρο να βάζει χρήματα, και δείτε τι γίνεται σήμερα, που γίνονται Γενικές Συνελεύσεις ψάχνοντας για Πρόεδρο που να έχει χρήματα για να τρέξει την ομάδα όχι στην Α’, αλλά στην Γ’ Εθνική! Τραγέλαφος… Αυτή λοιπόν η ανάλυσή μας, ενοχλεί τους κρατούντες. Κι επειδή τους ενοχλεί, έχουν επιστρατεύσει κάθε μέσο με σκοπό να υποβαθμίσουν την αξία της.

Ένα μέρος του Αρχείου που συλλέξαμε, είναι το φωτογραφικό. Συζητώντας κατά την ίδρυσή μας με ειδικούς επί των νομικών θεμάτων, καθώς και της δεοντολογικής πρακτικής, λάβαμε κάποιες συμβουλές για τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο. Επειδή η διαδικτυακή πνευματική κλοπή ήταν από τότε -και είναι ακόμα- διαδεδομένη και κοινή πρακτική, η ενδεδειγμένη οδός σύμφωνα με τους ειδικούς που προανέφερα, ήταν και είναι η ύπαρξη κάποιου σήματος που να αποδεικνύει την κυριότητα της φωτογραφίας. Ακολουθήσαμε τις συμβουλές, βάζοντας το λογότυπο του ΣΦΙΠ σε μια γωνία και το όνομα του παραχωρήσαντα σε μια άλλη. Όποιος λοιπόν μας παραχώρησε φωτογραφίες, ενημερώθηκε και συμφώνησε με την διαδικασία. Αυτά τα αναφέρω ως απάντηση στην μομφή του Πρόεδρου των Παλαιμάχων για την ύπαρξη του σήματος στις φωτογραφίες μας. Εκτός από αυτόν βέβαια, μας είχε κατηγορήσει και άλλος παλαιότερα, μέλος του παρελθόντος διοικητικού, ο οποίος μάλιστα είχε εξαγγείλει και ψηφιοποίηση του αρχείου, που δεν θα έχει κανένα σηματάκι. Με γεια του με χαρά του!

Όπως είναι ήδη φανερό πλέον, δεν τους αρκεί η μεθόδευση της περιθωριοποίησής μας, αλλά επιδιώκουν την δημιουργία εναλλακτικού ΣΦΙΠ εντός των τειχών του διευθυντηρίου, που δεν θα προβαίνει σε καμμία ανάλυση, άρα και σε καμμία κριτική! Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κύριοι. Αν νομίζετε ότι είναι εύκολο, κάντε το.
Ψηφιοποιήσαμε πάνω από 500 φωτογραφίες. Για κάθε φωτογραφία βρέθηκε η ημερομηνία που τραβήχτηκε. Για παράδειγμα, έβρισκα μια φωτογραφία με αρχική ενδεκάδα, έβαζα τα ονόματα των παικτών στο πρόγραμμα του κομπιούτερ, και μου έβγαζε σε ποιον ή σε ποιους αγώνες ξεκινήσαμε με αυτήν την ενδεκάδα. Εύκολο ακούγεται. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα, πρέπει να περαστούν πάνω από 2000 αγώνες, 2000 ημερομηνίες, 2000 συνθέσεις. Έξι χρόνια με 10 ώρες καθημερινής ενασχόλησης μου πήρε να περαστούν οι αγώνες και να επαληθευτούν οι πηγές. Γι’ αυτό σας λέω: Ιδού η Ρόδος… Θα χαρώ πολύ να δω ότι βρέθηκαν κι άλλοι τρελαμένοι (ή γραφικοί όπως μας αποκαλούν) να κάνουν το ίδιο. Και θα χαρώ γιατί όποιος ασχοληθεί τόσο, είναι βέβαιο πως στα θέματα του Πιερικού θα αποκτήσει τέτοια αναλυτική σκέψη και τέτοια κριτική ικανότητα που θα γίνει ΣΦΙΠίτης, ίσως όχι ως όνομα, αλλά ως στάση ζωής.

Σας ευχαριστώ Μελανόλευκοι μέσα απ’ την καρδιά μου, και δηλώνω προς όλους ακόμη μια φορά, πως ως ΣΦΙΠ είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση και σε κάθε προσπάθεια για το καλό του Πιερικού.»

Στέλιος Καραγεώργης
Πρόεδρος ΣΦΙΠ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

competition logo
Γ' Εθνική
2023-2024
competition logo
Κύπελλο Ελλάδος
2023-2024
competition logo
Σούπερ Καπ ΕΠΣ
2023-2024

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Α` ΔΑΚ Κατερίνης
Πρωτάθλημα 2023-2024
Πιερικός
vs
Ζάκυνθος
24 Σεπ 11:00

Ο ΚΑΙΡΟΣ τΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Γήπεδο Παντελής Μαγουλάς
Πρωτάθλημα 2023-2024
17 Σεπ16:00
Μαγνησιακός
0 1
Πιερικός

ΥΜΝΟΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

ΟΙ «ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ» ΜΑΣ

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ '63

ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Σεπ 23
Ιορδανίδης Νίκος
Ιορδανίδης Νίκος
Σεπ 23
ετών
36
Σεπ 24
Ευσταθιάδης Βαγγέλης
Ευσταθιάδης Βαγγέλης
Σεπ 24
ετών
44
Πίτος Χρήστος
Πίτος Χρήστος
Σεπ 24
ετών
44
Κουκοδήμος Γιώργος
Κουκοδήμος Γιώργος
Σεπ 24
ετών
20
Σεπ 25
Ψωμιάδης Βασίλης
Ψωμιάδης Βασίλης
Σεπ 25
ετών
39
Τσικαδέρης Αντώνης
Τσικαδέρης Αντώνης
Σεπ 25
ετών
32
Πέλκας Πέτρος
Πέλκας Πέτρος
Αμυντικός
Σεπ 25
ετών
21
Σεπ 26
Βλάχος Δημήτρης
Βλάχος Δημήτρης
Σεπ 26
ετών
37
Ανδρεάδης Σταύρος
Ανδρεάδης Σταύρος
Σεπ 26
ετών
28
P