Σ.Φ.Π. «οι Μελανόλευκοι»: «Χρόνια Πολλά Πιερικέ μας»

20210411

20210411

Άρθρον 1

Συνιστάται εν Κατερίνη Γυμναστικός, Αθλητικός Σύλλογος υπό την επωνυμίαν Σύνδεσμος Φιλάθλων Κατερίνης «ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ» με έδραν την Κατερίνην ούτινος σκοπός είναι η εν τη περιφερεία του και εκτός αυτής διάδοσις και ανάπτυξις του Αθλητισμού και της Σωματικής Αγωγής, η Σωματική, ψυχική και πνευματική διάπλασις των μελών αυτού, η εν γένει καλλιέργεια του Αθλητικού Ιδεώδους, της Αθλητικής αγωγής και του φιλάθλου αισθήματος παρά τω κοινώ.-
Το Σωματείον τούτο ιδρύθη το έτος 1928 υπό την τότε επωνυμίαν Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος «Μ. Αλέξανδρος».-

60 Χρόνια ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Στα τέλη του 1960 στην φτωχή και άσημη πολιτεία της Κατερίνης υπήρχαν δύο ομάδες. Υπήρχε ζωηρό ενδιαφέρον και για τις δύο, πάθος και μίσος. Σε αυτή τη γωνιά της Μακεδονίας λοιπόν συνέβη κάτι που άλλαξε για πάντα το ποδόσφαιρο σε όλη την Ελλάδα. Μια χούφτα ανθρώπων που είχαν το χάρισμα να βλέπουν μπροστά από την εποχή τους, συνειδητοποίησαν ότι το μέλλον του ποδοσφαίρου της Κατερίνης ήταν μονόδρομος και αυτός ήταν η συγχώνευση των δύο μισητών αντιπάλων. Λίγους μήνες αργότερα μέσα από δυσκολίες αυτή η ιδέα πήρε σάρκα και οστά και γέννησε τον ΠΙΕΡΙΚΟ. Αυτοί οι άνθρωποι δικαιώθηκαν καθώς η ομάδα που δημιούργησαν συμμετείχε για 10 συνεχόμενα χρόνια στην Α’ Εθνική και στη συνέχεια καθιερώθηκε στη συνείδηση των φιλάθλων ως μια κλασσική δύναμη της περιφέρειας. Η επαναστατική ιδέα της συγχώνευσης μετά από την επιτυχία της, μεταλαμπαδεύτηκε σε όλη την Ελλάδα γεννώντας τις περισσότερες παραδοσιακές επαρχιακές ομάδες. Με αυτόν τον τρόπο η ιδέα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ, η “ισχύς εν τη ενώσει”, ενυπάρχει σε δεκάδες καταστατικά και ουσιαστικά βοήθησε τον κάθε τόπο να σταθεί ποδοσφαιρικά στα πόδια του.

Τα τελευταία χρόνια είδαμε ομάδες να διαλύονται, να συγχωνεύονται και να μασκαρεύονται. Κάποιες μάλιστα δεν αναγνωρίζουν ούτε οι ίδιες τους εαυτούς τους. Εμείς είμαστε περήφανοι γιατί δεν αλλάξαμε ούτε όνομα,ούτε χρώμα,ούτε πόλη. Περήφανοι θα ήταν και οι ιδρυτές του Συλλόγου γιατί τα ονόματά τους και οι υπογραφές τους καθορίζουν ακόμα το dna της ομάδας και αυτή την επαναστατική ιδέα της ίδρυσης του ΠΙΕΡΙΚΟΥ που είναι ακόμα ζωντανή, εμείς οι Μελανόλευκοι θα την υπερασπιζόμαστε για πάντα. 

Το 1961 συνέβη κάτι πολύ μεγάλο στην πόλη μας. Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ με τη γέννησή του έγινε βασικό συστατικό του ελληνικού ποδοσφαίρου εμπνέοντας όλες τις πόλεις να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Η κληρονομιά αυτή είναι βαριά και με βάση αυτή κρίνονται όλοι. 

ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 

Χρόνια πολλά ΠΙΕΡΙΚΕ μας.

ΑΡΧΕΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

competition logo
Γ' Εθνική
2023-2024
competition logo
Κύπελλο Ελλάδος
2023-2024
competition logo
Σούπερ Καπ ΕΠΣ
2023-2024

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Α` ΔΑΚ Κατερίνης
Πρωτάθλημα 2023-2024
Πιερικός
vs
Ζάκυνθος
24 Σεπ 11:00

Ο ΚΑΙΡΟΣ τΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Γήπεδο Παντελής Μαγουλάς
Πρωτάθλημα 2023-2024
17 Σεπ16:00
Μαγνησιακός
0 1
Πιερικός

ΥΜΝΟΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

ΟΙ «ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ» ΜΑΣ

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ '63

ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Σεπ 23
Ιορδανίδης Νίκος
Ιορδανίδης Νίκος
Σεπ 23
ετών
36
Σεπ 24
Ευσταθιάδης Βαγγέλης
Ευσταθιάδης Βαγγέλης
Σεπ 24
ετών
44
Πίτος Χρήστος
Πίτος Χρήστος
Σεπ 24
ετών
44
Κουκοδήμος Γιώργος
Κουκοδήμος Γιώργος
Σεπ 24
ετών
20
Σεπ 25
Ψωμιάδης Βασίλης
Ψωμιάδης Βασίλης
Σεπ 25
ετών
39
Τσικαδέρης Αντώνης
Τσικαδέρης Αντώνης
Σεπ 25
ετών
32
Πέλκας Πέτρος
Πέλκας Πέτρος
Αμυντικός
Σεπ 25
ετών
21
Σεπ 26
Βλάχος Δημήτρης
Βλάχος Δημήτρης
Σεπ 26
ετών
37
Ανδρεάδης Σταύρος
Ανδρεάδης Σταύρος
Σεπ 26
ετών
28
P