Μαύρη μέρα ξημέρωσε στο άκουσμα της θλιβερής είδησης της πρόωρης απώλειας του «κανονιέρη» του Πιερικού Δημήτρη Λιάπη.Η σημαία του ένδοξου Πιερικού κυματίζει μεσίστια.Ο Δημήτρης (Τάκης) Λιάπης, ο ακρογωνιαίος λίθος των δύο πρώτων δεκαετιών του Πιερικού, από σήμερα αγωνίζεται στα γήπεδα του παραδείσου με τους θρύλους του Πιερικού.
Ο Τάκης γεννήθηκε στη Κατερίνη στις 2 Οκτωβρίου 1948 και διδάχθηκε το ποδόσφαιρο στις αλάνες της Κατερίνης.
Σε ηλικία 14 ετών εντάχθηκε στην ομάδα νέων του Πιερικού με προπονητή τον αείμνηστο Αλέξανδρο Χελιδώνη.
Οι επιδόσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον προπονητή της ανδρικής ομάδας Μπέκι Μπέρταλαν κι έτσι το καλοκαίρι του 1964 ενσωματώθηκε πλήρως στη μεγάλη ομάδα του Πιερικού.
Στις 11/10/1964, μία βδομάδα μετά τα 16α γενέθλιά του, κάνει το ντεμπούτο του στο εντός έδρας 1-0 με τον Παναιγιάλειο.
Με το Πιερικό αγωνίσθηκε για 12 συνεχόμενες περιόδους (9 Α’ Εθνικής & 3 Β’ Εθνικής) σε 361 αγώνες και πέτυχε 79 γκολ.
Στις 17/5/1970, στον αγώνα Πιερικός – Ολυμπιακός 3-3, γίνεται ο πρώτος από τους δύο (όλο κι όλο) ποδοσφαιριστές στην 64χρονη ιστορία της Α’ Εθνικής, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ επί των ερυθρολεύκων.
Στις 23/5/1976 στο εντός έδρας 4-1 επί του Ηρακλή φόρεσε για τελευταία φορά την φανέλα του Πιερικού.
Είναι ο συνδετικός κρίκος των ενδεκάδων του Πιερικού των πρώτων χρόνων παρουσίας της ομάδας στην Α’ Εθνική, της γενιάς των ποδοσφαιριστών των μετέπειτα χρόνων που πέτυχαν την καθιέρωση του Πιερικού στην μεγάλη κατηγορία μέχρι το 1972, καθώς και της ενδεκάδας της επανόδου του μεγάλου Πιερικού της δεκαετίας του ’70.
Από το 1981 μέχρι το 2002 και σε αρκετές περιόδους, εργάστηκε ως προπονητής των αναπτυξιακών τμημάτων του Πιερικού, ενώ για 53 συνολικά αγώνες κάθισε στον πάγκο την ανδρικής ομάδας του Πιερικού της Β’ Εθνικής κι αργότερα εκείνης της Ερασιτεχνικού πρωταθλήματος.
Ο ΣΦΙΠ τιμά την μνήμη του Δημήτρη Λιάπη και τον κατατάσσει στο πάνθεο των μεγάλων μορφών της Ιστορίας του Πιερικού.
Μεγάλε Τάκη Λιάπη, «Καλό Σου Ταξίδι». Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ.
Το ΔΣ του ΣΦΙΠ