Ο Γιάννης και ο Γιώργος. Η συνάντηση δύο διαφορετικών γενεών φιλάθλων του Πιερικού

 

Ο Γιώργος κοντεύει τα πενήντα. Ο Γιάννης διανύει την ευαίσθητη περίοδο της εφηβείας. Έχουν μεγαλώσει και γαλουχηθεί σε διαφορετικές καταστάσεις και εποχές. Τους ενώνει όμως κάτι πολύ δυνατό, ο Πιερικός. Η φλόγα για την ομάδα έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην καρδιά και των δύο και η λέξη Πιερικός συντροφεύει καθημερινά τη ζωή τους.


 Οι δύο φίλαθλοι του Πιερικού συναντιούνται καθημερινά στα αθλητικά φόρουμ και ανταλλάσουν απόψεις γύρω από την επικαιρότητα.


Πρόσφατα και με αφορμή την ήττα του Πιερικού στην Επανομή διαφώνησαν στον τρόπο με τον  οποίο αγωνίζεται, λειτουργεί και συμπεριφέρεται η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Μέσα από την διάσταση των απόψεων τους η οικογένεια του Πιερικού μπορεί να καυχιέται ότι ακόμη και σ’ αυτές τις δύσκολες και ιδιαίτερες στιγμές για την κοινωνία και το ποδόσφαιρο μας υπάρχει αγάπη, υπάρχει θέση και άποψη  για την ομάδα της Κατερίνης.

 

Ο Γιάννης μη έχοντας μια ζωντανή παράσταση από την μεγάλη ομάδα του παρελθόντος δικαιολογημένα δεν έχει τις απαιτήσεις και τα οράματα του Γιώργου. Αυτό όμως το νεαρό παιδί τολμά να υποστηρίζει αδιαπραγμάτευτα τον Πιερικό, τολμά να υπερβαίνει τα εσκαμμένα και δεν ακολουθεί την εύκολη επιλογή του οπαδού μιας υποτιθέμενης «μεγάλης» ομάδας. Ο Γιάννης ανήκει στους ηρωικούς πιστούς φίλους του Πιερικού που χωρίς να γεύονται μεγάλες χαρές, δηλώνουν με περηφάνια ΠΙΕΡΙΚΟΣ.

Ο Γιώργος όμως έχει απαιτήσεις. Έχει μάθει από την ομάδα του, αν όχι να πρωταγωνιστεί, να διεκδικεί την πρωτιά, να παλεύει για την νίκη. Έχει δει να αγωνίζονται με τα χρώματα του Πιερικού διεθνείς, καταξιωμένοι ποδοσφαιριστές. Δεν συμβιβάζεται με την μετριότητα και τη στασιμότητα. Ο Πιερικός  του ΄60, του ΄70 και του ΄80 δεν λησμονείται εύκολα.

Ο Γιώργος και ο Γιάννης αγαπούν υπερβολικά τον Πιερικό και ο καθένας έχει το δίκιο του. Υπάρχουν κι άλλοι φίλοι του Πιερικού που έχουν  ανάλογες ανησυχίες και σκέψεις μ’ αυτούς. Υπάρχουν και άλλοι που συμφωνούν και άλλοι που διαφωνούν. Μέσα από το συνταίριασμα των γενεών, μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, μέσα από την διαφορετική άποψη και θέση ο Πιερικός παραμένει ζωντανός.

Όσοι βρίσκονται στο τιμόνι του μεγάλου σωματείου της Κατερίνης έχουν, ιστορικά, τεράστιες ευθύνες για το παρόν και το μέλλον του.

 

Γιάννης Τσαπουρνιώτης


ΑΡΧΕΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

competition logo
Γ' Εθνική
2025-2026
competition logo
Κύπελλο ΕΠΣ
2025-2026
competition logo
Κύπελλο Ερασιτεχνών
2025-2026

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Πρωτάθλημα 2025-2026
Πιερικός
vs
Εορδαϊκός ΦΣ
23 Νοέ 15:00

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

συστημα διεξαγωγησ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Α` ΔΑΚ Κατερίνης
Πρωτάθλημα 2025-2026
16 Νοέ15:00
Πιερικός
1 1
Εθνικός Νέου Κεραμιδίου

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΩΝ

ΥΜΝΟΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

ΟΙ «ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ» ΜΑΣ

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ '63

ο αρχοντασ του βορρα

ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Νοέ 17
Καρτσαμπάς Αλέξανδρος
Καρτσαμπάς Αλέξανδρος
Νοέ 17
ετών
31
Κατσιαμήτας Αντώνης
Κατσιαμήτας Αντώνης
Νοέ 17
ετών
66
Παπατολίκας Δημήτρης
Παπατολίκας Δημήτρης
Νοέ 17
ετών
38
Νοέ 18
Μάγγος Κώστας
Μάγγος Κώστας
Νοέ 18
ετών
49
Ντεσποτόφσκι Φιλίπ
Ντεσποτόφσκι Φιλίπ
Νοέ 18
ετών
43
Νοέ 19
Νταντάμης Νίκος
Νταντάμης Νίκος
Νοέ 19
ετών
40
Γιαννακίδης Σάββας
Γιαννακίδης Σάββας
Νοέ 19
ετών
48
Νοέ 20
Μουζαουΐ Καρίμ
Μουζαουΐ Καρίμ
Νοέ 20
ετών
50
Κομιάτι Άντρας
Κομιάτι Άντρας
Νοέ 20
ετών
72